ponedeljek, 12. maj 2008

V VEDNOST

Naš nastop se bliža. Do nastopa imamo samo še tri treninge. Naslednji je v sredo, potem v nedeljo in zadnji v sredo. Prosim vas, da NOBEN ne manjka na teh treh treningih, ker moramo iti celotno predstavo čez.

Še to, v sredo bodite malce zrihtani, pa ne preveč, ker pride fotograf.

Res vas prosim, ne mi več manjkat.

hvala in lep pozdrav,

petra

1 komentar:

Maja Čukica pravi ...

Da boste vedli kako resno je naš nastop, res ne smete več manjkat!

Kje sploh plešemo?! Kopija iz Internetna stran: http://www.mddsz.gov.si/si/splosno/cns/novica/article/1939/5779/?cHash=25bd641668

Konferenca in neformalno srečanje ministrov za invalide - Kranjska Gora, 22. - 23. 5. 2008

Neformalno srečanje ministrov, pristojnih za invalide, in konferenca z naslovom Konvencija o pravicah invalidov – črka na papirju in/ali realnost?, ki jo je v okviru predsedovanja Svetu EU pripravilo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve v sodelovanju z Evropsko komisijo, bo 22. in 23. maja 2008 v Kranjski Gori. Osrednja tema srečanja je politika izvajanja Konvencije OZN o pravicah invalidov, in sicer napredek evropske politike pri njenem izvajanju, za kar so odgovorne države članice in EU v celoti.

Častni pokrovitelj konference je predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk. Poleg uglednih strokovnjakov in predsednice Sveta EU za zaposlovanje in socialne zadeve Marjete Cotman bodo sodelovali tudi komisar za zaposlovanje in socialno politiko Vladimir Špidla, resorni ministri iz desetih držav ter predstavniki drugih organizacij in Evropske komisije.

Konferenca bodo v četrtek, 22. maja, z uvodnimi nagovori odprli predsednica Sveta EU za zaposlovanje in socialne zadeve in ministrica Marjeta Cotman, komisar za zaposlovanje, socialne zadeve in enake možnosti Vladimir Špidla ter predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk.

Takoj po dopoldanskem plenarnem zasedanju bo v četrtek, 22. maja 2008, ob 12. uri, v dvorani Vitranc (1. nadstropje, Kolodvorska ul. 1a) novinarska konferenca s predstavitvijo poudarkov konference.

Na dopoldanskem plenarnem zasedanju bodo gostje konference razpravljali o problemu dostopnosti za invalide in vključevanju politik invalidskega varstva v državah članicah EU, v popoldanskem delu pa o življenju invalidov v lokalni skupnosti in izvajanju ter spremljanju Konvencije o pravicah invalidov.

Ob 16. uri se bo začelo neformalno srečanje ministrov, pristojnih za invalide, ki je za javnost zaprto (ob 15.45 skupinsko fotografiranje in na začetku zasedanja mogoč fototermin).

V petek, 23. maja, bodo dopoldan potekale okrogla miza in delavnice na temo, kako uresničevati konvencijo v praksi z akcijskimi načrti in sodelovanjem pristojnih organov ter invalidov.

Sklepnega zasedanja se bodo udeležili poleg predsednice Sveta ministrov Marjete Cotman tudi resorni minister Xavier Bertrand iz Francije ter generalni direktor Evropske komisije za zaposlovanje, socialne zadeve in enake možnosti Nicolaus van der Pas.

Celotna konferenca je za javnost odprta, medtem ko je neformalno srečanje ministrov, pristojnih za invalide, za javnost zaprto. Za udeležbo potrebujete akreditacijo (kliknite za obrazec), ki jo lahko prevzamete na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve (Kotnikova 5, Ljubljana; v sredo, 21. maja 2008).